Home » SMAGENS ARK

SMAGENS ARK

Smakens_Ark_2009

I Norge og Sverige findes adskillige fødevarer som er optaget i Smagens Ark, i Danmark har vi ikke nogen ENDNU. Kom med forslag til dyr og planter, som vi skal have ind i Smagens Ark, før de forsvinder, så vi kan beskytte dem og måske få dem til at overleve på egne ben. En betingelse for at komme ind under Smagsarkens vinger er at det er noget der smager godt.
I Smagens Ark samler man de produkter som er excellente ud fra organoleptisk (sanseligt) synspunkt. Behovet for at skabe en Smagsark opstod da man i Piemonte pludselig kun kunne købe hollandske peberfrugter, en situation vi stadig lever i i Danmark. Der findes hundredvis af peberfrugtarter med hver sine tilberedning-og smagsegenskaber, hvorfor skal vi nøjes med en. For at blive indlemmet i Smagsarken skal grønsager være af en lokal varietet, og hvis der drejer sig om kød være fra autoktone (naturligt hjemmehørende) dyr. Det skal fremstilles i mindre mængder, af små virksomheder og være i fare for at forsvinde. Denne ark skal redde den skat af små, fjerne, glemte, isolerede produkter af enhver art, som er i fare for at forsvinde for altid og gøre dem synlige og dermed give dem mulighed for at overleve. Disse produkter forsvinder let i en verden der hylder ensartetheden frem for forskelligheden, kvantiteten frem for kvaliteten. I dag er der i Italien mere end 500 af disse produkter samlet i Smagsarken. Det er imidlertid ikke kun i Italien at dette er nødvendigt og derfor er det blevet uddelegeret til alle Convivia at finde de fødevarer i deres region, som er værdige til at komme ind i arken og blive reddet fra industriens oversvømmelse. Her ligger en af vores opgaver.

One Comment »

  • Lotte said:

    ramsløg?
    solbær

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.