Home » Nyheder

Generalforsamling og Babettes gæstebud

22 februar 2016 No Comment

Unknown
Generalforsamling i Slow Food 2016.

Den 9. marts holder Slow Food Odsherred generalforsamling kl. 17:30 i Pakhuset i Nykøbing Sj.

Vi begynder klokken 17:30 med generalforsamling med følgende dagsorden:
Valg af ordstyrer, referent og stemmetæller.
Formandens beretning
Kasserens beretning
Fremlæggelse af foreningens reviderede regnskab med bestyrelsens forslag til et kommende års budget.
Indkomne forslag
Forslag til aktiviteter i det kommende år.
Valg af bestyrelsesmedlemmer (3 medlemmer i lige år: Vibeke, Ann og Mogens, der ikke kan genvælges, da han har siddet i tre omgange), Ann og Vibeke genopstiller.
Valg af suppleanter: Sigga genopstiller. Vi kan have rigtig mange suppleanter, som ofte er en aktiv del af bestyrelsen, så har du lyst til at være med, er du meget velkommen.
Valg af revisor og revisorsuppleant
Eventuelt

Efter generalforsamlingen er der mulighed for at købe en portion dejlig vintersuppe med brød (30Kr) og diverse drikkevarer.

Klokken 19:00 har vi været så heldige at lokke skuespiller Anders Ahnfelt-Rønne til Odsherred for at spille soloforestillingen Babettes Gæstebud af Karen Blixen. Egentlig var det vores intension at vise Gabriel Axels film, men da muligheden for at høre Karen Blixens vidunderlige historie genfortalt af Anders Ahnfelt-Rønne, som spiller historien oplevet af General Löwenhielm, så slog vi til og forærer denne oplevelse til Slow Foods medlemmer og sympatisører. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

‘Forestillingen er tæt som sin fortælling … minsandten om han ikke står der som en anden Jarl Kulle … en lavmælt og fin sceneudgave … det er raffineret og storartet …’ Knud Cornelius

I “Babettes gæstebud” er scenen sat i en lille norsk fjordby ved navn Berlevåg. Fortællingen er henlagt til en fortidig sfære og foregår i begyndelsen af 1870’erne. Omdrejningspunktet er dels de to smukke og kunstnerisk begavede provstedøtre Martine og Philippa, der er opkaldt efter henholdsvis Martin Luther og hans ven Philip Melanchton, og dels den mystiske kok Babette, der er flygtet fra den blodige franske opstand, Pariserkommunen, i 1870-71. De to søstre tager godt imod hende og ved ikke noget om hendes tidligere liv.
I 14 år bor Babette hos de to puritanske søstre og serverer trofast klipfisk og øllebrød for dem, sådan som de ønsker det pga. deres kristne og spartanske opdragelse, men i det 14. år vinder hun en stor gevinst på 10.000 francs på en lotteriseddel. Babette beder om lov til at blive til den dag, hvor søstrenes far ville være blevet 100 år. Det skal nemlig fejres med en festmiddag. Babette bestiller varer hjem fra Paris og udfolder nu sin kokkekunst i al sin magt og vælde.

Alle den afdøde præsts disciple kommer, og selvom de ikke forstår sig på madkunst, er det, som om den udsøgte mad og den eksklusive vin sætter tungebåndene på gled og får følelserne i kog: gamle fjendskaber opløses, og kærlighed, lykke og forståelse spreder sig om bordet. For husets gæster er det som om, der udfolder sig en symbolsk nadver. Det fremstår for dem som en religiøs oplevelse, beredt af intet mindre end en kunstner; Den store kok Babette, der i Paris arbejdede på en fornem restaurant.

I pausen er der mulighed for at købe kaffe og småkager.

Velmødt til en festlig aften.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.