Home » Nyheder

Fremtidens mad?

7 februar 2016 No Comment

Fremtidens mad – insekter?images-2
Vi bliver flere og flere mennesker på jorden og det bliver svært i fremtiden at skaffe protein nok til alle. Der bliver nemlig mindre og mindre landbrugsjord, både til afgrøder og til husdyr. Og husdyrene, de afgiver drivhusgasser, som er en af hovedårsagerne til klimaforandringen, så der er al mulig grund til at kigge sig om efter andre udveje for at brødføde jordens befolkning.
En ny kilde til at skaffe protein, som hverken er pladskrævende eller danner drivhusgasser, er insekter, og det er den løsning, som FN anbefaler.
At spise insekter er ikke noget nyt, det har man gjort i årevis i Asien og Afrika, det er kun os, der er opdraget til at rynke på næsen ved tanken om at putte et insekt i munden.
Men noget har allerede ændret sig. På Noma har man spist masser af myrer, og der eksperimenteres på livet løs på bl.a. Nordic Food Lab for at finde ud af, hvordan vi kan få insekter ind i vores køkken.
I Slow Food vil vi gerne vide mere, så vi har inviteret biolog Ole Terny, redaktør af tidsskriftet BioNyt – Videnskabens Verden, som har dedikeret et helt nummer af Bio-nyt til insekter til at komme og holde foredrag om insekter som fremtidens mad, forhåbentlig med smagsprøver, så vi kan afprøve vores fobier.
Det foregår den 23. februar kl. 19:00 – 21:00 i Pakhuset, Nykøbing Sj. Entre: 50 kr. for medlemmer og 75 kr. for ikke medlemmer. Der kan købes billetter på: https://billetto.dk/da/events/fremtidens-mad. Der bliver mulighed for at købe kaffe og kage eller et glas vin.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.