Home » Nyheder

To kurser i Oktober

16 september 2015 No Comment

11908933_949885801720050_4818451122107185479_o

I oktober kommer der to kurser, det ene i at lave sennep og det andet i at lave pølser. Det er først til mølle pricippet, der er tyve pladser på hver.

Sennepskursus.

Vi skal lære at lave sennep af en af Danmarks mest eksperimenterende pølsemænd.

Midt imellem Danmarks mest magtfulde fødevarebrancheorganisationer, Dansk Industri Fødevarer og Landbrug & Fødevarer i København ligger John’s Hotdog Deli og her residerer John Michael Jensen med sin pølsevogn.

Idéerne udtænkes i hans Hotdog Værksted. Man kan således i hotdogdeli’en finde en krydret frankfurter med wasabi-sennep, miso-mayonnaise, rå løg og japansk inspireret agurkesalat eller en okse- og svinepølse i brød med hjemmelavet guacamole, chili-sennep og tomatsalsa. Han har ikke alene sin egen produktion af sennep, men også remoulade og ketchup laver han selv. Han samarbejder med de førende hippe madnørder, fx kan han finde på at lave kaffesennep med kaffe fra The Coffee Collective, eller Mikkeller Vesterbro Pils-sennep med citron og timian eller kantarelremoulade, ligesom Mikkel Friis Holm chokolade finder vej ned i hans sennepskrukker.

John har lovet at fortælle om sine eksperimenter og lære os om, hvordan vi selv kan kreere vores egen sennep.

Vi laver 4-5 forskellige slags sennep, som alle får et glas med hjem af.

Det bliver den 20.10 fra klokken 19-21 på Egebjerg skole, Egebjerg hovedgade 30, 4500 Nykøbing Sj.

Pris for medlemmer 100 kr., for ikke medlemmer 145 kr., hvor glas og råvarer er inkluderet.  Der er begrænset antal deltagere.

Køb billet på https://billetto.dk/da/events/sennepskursus inden 19. 10.

 

 

Elementært kursus i pølsemageri og charcuteri

Vi har igen i år inviteret Jens Breinholt Schou til at komme og lave et kursus, i år både i elementær pølsemageri og i charcuteri. Vi mødes på Skolen i Egebjerg lørdag den 31. oktober fra klokken 10-15. Jens vil så indføre os ind i de grundliggende teknikker til at fremstille forskellige typer pølser, som medister, leverpølse og saucisser. Og hvis du har mulighed for at tørre kød, kan du også få hjælp til at fremstille en smal spegepølse, eller tørret mørbrad, nakkekam og filet.

Du er velkommen til at medbring dit eget kød, salt, krydderier og evt. tarme. Alternativt kan du bestille kød, salt, krydderier og evt. tarme til den pølse eller det kød du vil tørre. Kød af en rimelig god frilandsgris kommer til at koste ca. 70- 90 kr. per kg, alt efter hvilken pølse eller charcuteri du vil fremstille. Dertil kommer tarme og krydderier, til fx en medister eller grillpølse skal du regne med ca. 10-12 kr. per kg pølse, og tarme og krydderier til en spegepølse koster ca. 12-15 kr. per kg pølse.

Du skal regne med at du kun kan nå at fremstille én slags pølse i løbet af dagen. Mens det ikke tager mere end godt en time at salte, krydre og snøre kød til tørring. Jens har følgende forslag til dagens arbejde:

  • en grill-pølse eller en medister
  • den klassiske leverpølser, en pølse der er velegnet til pålæg. Ved kurset fremstiller vi en råpølse, og du skal så efterfølgende koge og afkøle pølsen i eget køkken før pølsen kan spises.
  • en saucisse, en smal udsøgt pølse med særlige ingredienser i pølsefarsen, fx citronskal, korender, tranebær eller fois gras. Vi skal stoppe pølsen ved kurset, og efterfølgende kan du så vælge at fermentere pølsen før den (grill)steges og serveres.
  • tørret pølse, fx en smal spegepølse,
  • tørret kød, fx mørbrad, nakkekam eller filet.

F Hvis du ønsker at få leveret kødet, krydderierne og evt. tarme til kurset, skal du efter tilmeldingen skrive hvilken pølse eller kød du vil fremstille, og hvor mange kg du ønsker, vi skriver til dig.

Det er meningen, at vi selv skal have fingrene i farsen eller saltkarret. Vi sørger for opskrifterne, og evt. forskellige typer tarme og de mest almindelige krydderier. Har du din egen maskine til at hakke kødet med, evt. med pølsehorn, så medbring den endelig. Desuden skal du medbringe forklæde, spækbræt, skarp kniv, beholdere til færdige pølser, eller kød og evt. gummihandsker.

Jens Breinholt Schou har skrevet bogen ”Pølsemageri” og arbejder pt. på en bog om spegemad og charcuteri i Skandinavien.

Pris 250kr. for medlemmer og 300 kr. for ikke medlemmer + billettogebyr – i deltagerprisen er inkluderet en let frokost: pølsemadder fra forskellige lande, men ikke drikkevarer, som kan købes ved siden af.

Skolen i Egebjerg, Egebjerg Hovedgade 30, 4500 Nykøbing Sjælland, den 31. oktober kl. 10-15. Tilmelding nødvendig, begrænsede pladser på 20 inden den 24. oktober kl. 12. ved at købe

billet på https://billetto.dk/da/events/elementaert-kursus-i-poelsemageri-og-charcuteri  

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.