Home » Nyheder

Besøg på Chokoladefabrikken.

19 maj 2015 No Comment

Besøg på Chokoladefabrikken den 7. juni.

Mikkel Friis-Holm har, som det er de fleste bekendt, åbnet sin Chokoladefabrik i Hvalsø. Han er, i den absolutte verdenselite indenfor chokolade, med stribevis af guld og sølvmedaljer i verdensmesterskaber i chokolade og blandt verdens bedste chokolademagere. Men også Peter Svenningsen, der vandt guld for sin mørke fyldte chokolade ved World Chocolate Awards i London 2014 finder vi i lokalerne i Hvalsø.
Indtil i dag er chokoladen blevet fremstillet i Frankrig med Mikkels omhyggeligt udvalgte cacaobønner, som han selv rejser ud og opkøber hos de små producenter i Nicaragua, Guatemala og Honduras.
Nu skal produktionen til Danmark og maskinerne er næsten kommet på plads og produktionen kan begynde, og vi kan ikke vente længere, så vi vil være blandt de første, der kommer til at se, hvordan det foregår. Det er den 7.juni klokken 11. Mikkel viser rundt og forklarer i et par timer og har man lyst til at blive på landet, så spiser vi fælles frokost hos Gunnar, som er en af initiativtagerne til Dumpedal æblelaug og som var souschef på Godt i Gothersgade i København, dengang de havde en Michelinstjerne. Han er en af de stærke lokale fødevarekræfter og vil gerne lave mad til os på Gro-akkademiet på Hvalsø station, et socialøkonomisk projekt, som er ved at blive lavet til café, fødevareselskab m.m. sammen med arkitekt Sille, begge vil fortælle os om, hvad det er, de har gang i.

Besøget hos Mikkel koster 50 kr. inklusiv smagsprøver for medlemmer af Slow Food eller af Madpublicisterne, ikke medlemmer koster 75 kr, billet kan købes på https://billetto.dk/da/events/mikkels-chokoladefabrik.

Frokosten hos Gunnar koster 150 kr og består af lam med ukrudt og mælkebøttesmør, samt “noget” med ramsløgsblomster m.m. og kan købes på https://billetto.dk/da/events/frokost-hos-gunnar
Arrangementet sker i fællesskab med samtlige Slow Food convivier i Danmark og Danske Madpublicister.

Sidste tilmelding er torsdag den 4 juni.

Det foregår søndag den 7.juni klokken 11-13, frokost fra 13-15 ca. Vi mødes på i Roskildevej 11, 4330 Hvalsø

Koordineret kørsel fra København kan laves ved henvendelse til Bettina: b.lohse@gmail.com
images-5

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.