Home » Nyheder

Hjemmelavet bacon og pancetta

13 november 2012 No Comment

Hjemmelavet bacon
Et stykke magert kogeflæsk, det man kalder stegesiden, lægges i en
pose. Tag to store håndfulde groft salt (med eller uden jod), og put det i posen,
hvorefter du masserer saltet grundigt ind i kødet. Du kan også lægge et par laurbærblade ned til
kødet i samme proces. Når du har masseret kødet meget grundigt, tager du det op og
lægger det i et lille fad/dyb tallerken, og sæt det i køleskabet. Kødet vendes en gang om
dagen i 7 dage. Herefter vandes kødet ud i 1/2 time og tørres af. De følgende 3-4 dage
røger du det i 2 timer hver dag (bøgesmuld). Bacon lavet på denne måde “forsvinder” ikke på
panden, og det smager himmelsk.

Hjemmelavet Pancetta
Et stykke magert kogeflæsk – den tynde del af kogeflæsket – lægges i
en pose. Tag to store håndfulde groft salt (med eller uden jod), og put det i posen. Dernæst
vælger du nogle krydderier, som du tilsætter samtidig. Du tilsætter ca. 2 teskefulde
af hvert krydderi. Du kan også vælge at tilsætte lidt sukker. Alt masserer du grundigt ind i
kødet, og lader det ligge i posen, som lægges i køleskabet. Det vendes 1 gang hver dag i 10 dage.
Herefter tager du det ud af posen og tørrer det af, hvorefter det hænges op et sted udenfor,
hvor kødet hænger i skygge og får luft samtidig. Det hænger cirka en
uge, til det er hårdt.

Forslag til krydderier – paprika, sukker, hvidløg, kardemomme,
laurbærblade, muskat, fennikel eller brug dine favoritter.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.