Home » Nyheder

Tur i skoven og julefrokost

11 november 2012 No Comment

Skovtur og julefrokost den 9. december 2012.

Den 10. december er det Slow Foods fødselsdag, den såkaldte Terra Madre dag, som hvert år markeres af 1300 convivier og 2000 food communities i verden, som alle gør det på deres egen specielle måde –
Vi har bedt naturvejleder POUL ERIK FUGLESANG om at følge os en tur i skoven, hvor han vil fortælle os om det kulturhistoriske landskab omkring Anneberg, vise os stenalder- og broncealderminder, kongebøge og ditto ege, snakke om fugle, hvis der er nogle og lede os sikkert gennem vinterskoven, så vi bagefter kan samles i Barkladen, hvor vi tænder op i ildstedet, lader stearinlysene blafre og dækker op til en fælles frokost, som vi hver især medbringer. Der bliver mulighed for at købe vand, øl, vin og kaffe, men du kan også selv medbringe. Ideen er, at vi hver laver en ret og tager med (lav ikke mere end til 6 personer) og så laver vi fælles julefrokostbord. Lav gerne noget julet, men alt er fint. Når du tilmelder dig, må du meget gerne meddele hvad du vil medbringe, så prøver vi at koordinere, så ikke alle kommer med russisk kaviar, men at der også bliver lidt leverpostej.
Under frokosten vil formanden Rie Boberg fortælle om sine oplevelser i Torino til Slow Foods store messe Salone del Gusto, de mange food communities møde under Terra Madre og Slow Food kongressen, som alt sammen fandt sted i oktober.
Vi mødes den 9. december kl. 11.30 ved Barkladen, Egebjergvej 172, 4500 Nyk. Sj. Tilmelding nødvendig, der er begrænsede pladser, på slowfoododsherred@gmail.com eller SMS på tlf.
51224091 inden den 3. dec. Prisen for medlemmer er 75 kr., for ikke medlemmer 100 kr.

Slow Food Odsherred vil gerne støtte op om foreningen Agerlandet, som dyrker korn med hest, plov og selvbinder. De har fået stenkværnet en en masse Ø-landshvede på Lumsås gamle mølle. Hveden er dyrket på marken syd for Grevinge Kirke. Det er en ualmindelig god, smagfuld mel, som enten kan bruges ren, men måske bedst blandet op med andre melsorter. Det sælges for 10 kr. kiloet
Man kan købe melet i et-kilos poser Marie og Bendt Nielsen, Bakkelyvej 5, 4571 Grevinge, Tel. 59 65 91 32 eller 41 68 83 42
Marie er ofte hjemme i dagtimerne.
Eller i større portioner ( 5 – 10 – 15 – 20 – 25 kilo) af slow food medlem Erling Frederiksen efter aftale på Tel.: 28 21 29 89 , erling.frederiksen@gmail.com
Det er også muligt at købe hele korn.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.