Home » Nyheder

GRAN CRU I EFTERÅRSFERIEN: FERMENTEREDE GULERØDDER

1 november 2017 No Comment

Odsherred Grand Cru i efterårsferien.

Danmark har ti fødevarer, som er EU beskyttede med betegnelsen: Beskyttet geografisk betegnelse (BGB): hvilket betyder at en del af fremstillingen skal være sket indenfor et nærmere bestemt geografisk område.
I 2011 er ca. 1000 europæiske fødevarer eller landbrugsprodukter beskyttede. Af disse er kun 6 + 4 vine danske. Lokalt har vi lammefjordsgulerødder og lammefjordskartofler. Vi har med andre ord ikke rigtig noget forhold til denne særlige beskyttelse, og man har derfor valgt at kalde fejringen af Lammefjordsguleroden for ”Odsherred Grand Cru” og hoved-eventet er kåringen af årets grand-cru gulerod.

Vi er blevet bedt om at vise, hvordan vi selv bruger de lokale gulerødder, og det har vi sagt ja tak til, så derfor står vi i teltet på Gågaden i Nykøbing Sjælland tirsdag den 17.10 fra klokken 10-15.

bgbVi har fået lov til at eksperimentere med 9 slags forskellige gulerødder fra forsøgsmarken på Lammefjorden, nemlig sorterne: Purple Haze, Purple Sun, Mello Yello, White Satin, Bolero, Nerac, Namibia, Napoli, og New Halln- at det skulle være gamle danske sorter, er der meget lidt, der tyder på, men et sted skal vi jo begynde J. Måske finder vi også på noget mere, alt efter hvad vi finder på Forsøgsmarken.

Kom og besøg os. Vi ses i Nykøbing

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.